Vzdělání pro život + slušnost a respekt + zdravá škola
= náš společný cíl


Bez povoleného JavaScriptu není tento web plně funkční!

Život chleba – Kvásek nebo kvasnice?

  • Mgr. Dana Mrňáková

Vloženo: 23. března 2023 v 0:00

Platnost do: 31. března 2026 v 23:59

Žáci 2.A a 4.A se opět sešli, aby pokračovali v získávání vědomostí a zkušeností potřebných k pěstování obilí a jeho zpracování.

Naší středeční schůzce předcházela skupinová práce v knihovně, kde děti vyhledávaly informace o druzích obilnin, jejich zpracování a následných produktech.

Také žáci zjišťovali historii obilnin, rozdíly ve zpracování v historii a v současnosti. 

Na společném setkání si potom informace shrnuli a věnovali se další části. Řešili jsme, jaký druh mouky je vhodný na pečení chleba, která mouka je zdravější a založili jsme dva kvásky. Jeden z žitné chlebové mouky a druhý z kvasnic. Cílem je pozorovat oba kvásky, žitný udržovat při životě, starat se o něj, popřípadě si z něj někdy i chléb upéct….

Těšíme se naši další společnou akci, která je již za dveřmi.

Galerie

 Škola je zapojena od 1.7.2023 do projektu Společným učením se zlepšujeme, registrační číslo: CZ.02.02.XX/…111, který je financován z Operačního programu Jan Amos Komenský

logo7-2.jpg

douc23.jpg

 

Evropská unie, Evropský fond pro regionální rozvoj, Integrovaný regionální OP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

 

logocof1.jpg

Tento web využívá k poskytování služeb soubory cookies.

Více informací